Functioneel Beheerder

Home Functioneel beheer BiSL Opleiding Boeken Vacatures Salaris Tips

Waarom een functioneel beheerder ontbreekt

Helaas ontbreekt in veel kleine en middelgrote bedrijven een functioneel beheerder. Bij kleine en middelgrote bedrijven spelen de extra kosten een grote rol. Daarnaast moet een bedrijf ook interessant zijn voor een functioneel beheerder. Een functioneel beheerder wil meer dan alleen het draaiende houden van de bestaande applicaties en het enkel oplossen van verstoringen in het informatiesystemen. Hij heeft uitdaging nodig en werkt vaak liever in een dynamische omgeving met wat meer complexiteit.

Een functioneel beheerder met een te beperkt takenpakket heeft de neiging om werkzaamheden van de applicatiebeheerder af te snoepen. In de huidige krappe arbeidsmarkt in de ICT is het overigens lastig voor kleine en middelgrote bedrijven om een kundige en enthousiaste functioneel beheerder te vinden en te behouden. Omdat er veel vacatures zijn, kunnen beheerders makkelijk overstappen wanneer hun huidige werkgever niet meer bevalt.

Inhuren functioneel beheerder als alternatief

In grote organisaties is het functioneel beheer vaak wel gefaciliteerd en ingebed in de organisatie. Functioneel beheerders vinden binnen grote organisaties voldoende uitdaging en werkzaamheden. Voor grotere organisaties is het kostenaspect geen probleem omdat de functioneel beheerder zich binnen de organisatie zich makkelijk terugverdient. Voor kleine en middelgrote organisaties kan het inhuren van een externe functioneel beheerder een goed alternatief zijn. Het aannemen van een fulltime functioneel beheerder is voor veel kleinere organisaties immers niet nodig. Het inhuren van een functioneel beheerder bij ingrijpende wijzigingen van het informatiesysteem is dan een betaalbaar alternatief.


Met zijn jarenlange ervaring als functioneel beheerder neemt
Jeroen Kemp je op deze site mee in de wereld van functioneel beheer. Wat is het en wat is de meerwaarde van een functioneel beheerder?

Handboek Functioneel Beheer

Het enige boek dat je als functioneel beheerder niet mag missen! Bestel hem voor slechts € 29,99 bij Managementboek

Vacatures

  • Open Sollicitatie .. - 19-12
    Neomax is doorlopend op zoek naar ICT'ers op het gebied van Support en Beheer. Kom binnen als junior en bepaal zelf je groeipad voor de komende jaren! Ben je s..


  • Senior Functioneel.. - 06-01
    Functioneel beheerder GIS (Esri ArcGIS) die naast beheren ook wil doorontwikkelen Water winnen, zuiveren en leveren aan 5,7 miljoen mensen gaat gepaard met comp..