Spectr News Theme

Nieuwe certificering functioneel beheer specialist

Vrijdag 12 Februari 2021, 12:08

Exameninstituut EXIN heeft een nieuw examen beschikbaar gemaakt voor functioneel beheerders. Het certificaat 'Functioneel Beheer Specialist' richt zich in tegenstelling tot BiSL en BiSL Next vooral op de praktische kant van functioneel beheer. Daarmee is het een toevoeging op het aanbod en geen vervanging van de BiSL en BiSL Next certificeringen.

Het examen is ontwikkeld op initiatief van Daniël Brouwer. Hij schreef niet alleen samen met Martijn Buurman 'Hét Handboek voor functioneel de beheerder', maar ontwikkelde ook de vakopleiding functioneel beheer. Zowel het boek als de vakopleiding richten zich op de praktische kant van functioneel beheer. Met het nieuwe examen is er nu een officieel erkende manier om de opgedane kennis uit het boek en de vakopleiding te toetsen.

Examen

Het examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen en duurt maximaal 90 minuten. Om te slagen voor het examen moeten er minimaal 20 vragen goed beantwoord worden. Het niveau van het examen is MBO+/HBO.

Geen zelfstudie mogelijk

Om het examen voor 'Functioneel Beheer Specialist' te mogen doen is de vakopleiding functioneel beheer verplicht. Dit is bewust gedaan omdat de vakopleiding veel praktijk bevat wat ook terugkomt in het examen. Het examen toetst niet zozeer of je de juiste termen kent, maar vooral of je de kennis ook toe kunt passen in praktijksituaties.

De vakopleiding duurt 5 dagen en kan bij verschillende aanbieders gevolgd worden. De opleiding vraagt een investering van ongeveer € 3000,- en is daarmee niet voor elke beheerder weggelegd.

Meer informatie over de nieuwe certificering kun je vinden op de website van EXIN.


Gesponsorde vacature:

Functioneel Beheerder HR2day bij Fontys

Functioneel Beheerder HR2day

Eindhoven
€ 2845 - € 4307

Ben jij de duizendpoot, die de HR-informatievoorziening mede optimaliseert? Als functioneel beheerder HR2day ben je verantwoordelijk voor het functioneel beheren, (door)ontwikkelen en optimaliseren van ons personeelsinformatiesysteem. Onze HR applicatie heeft een hoop functionaliteiten die het .. >> Bekijk vacature


Aanbevolen boeken